Hoppa över navigation

20140208-004713.jpg

En vecka som varit mycket har passerat. Förra veckan gick i någon sorts superfart. Jobba, barnvakt, kalas, hundar. Tog en rejäl sovmorgon på lördagen. På kvällen drog vi till Norra brunn och fick bästa servering av Lisen samt underhållning av Johans Glans. Minnesvärt och väldigt kul!

Tisdag eftermiddag när jag ska åka och handla brummar Pärlan igång som aldrig förr. Trodde att jag skulle flyga i taket! Anade hål på avgasröret, men vad konstigt? När jag kört bilen fredag kväll gick den som smort? Hörde med Emil som tyckte det lät konstigt och rekommenderade mig att kolla under bilen då stölder av bildelar blivit allt vanligare. Mycket riktigt! Även en lekman som jag kunde se att något fattades! (De har kapat avgasröret och snott katalysatorn) Fan! Ringa polisen, försäkringsbolaget… Och vips så blev det en helvetes bilresa, både bokstavligt ock bildligt. Torsdag var turerna så gott som klara och bilen skulle in på verkstad i Hammarby. Ida hängde med som bästa support. Jag trodde att jag skulle få tinnitus, helvete vad det lät mycket. Väl där utspelar sig märkliga konversationer, jag får bl.a. ringa försäkringsbolaget igen och när de slutligen säger att de knappt har tid med bilen och att det kan tänkas ta 45 dagar innan de kan titta på den så får jag nog och stormar ut… Faller i gråt av livets hopplöshet och att inget kan få gå enkelt. Tur att Ida var med som kunde stötta och trösta. Fick tag i en ny verkstad och fick brumma vidare med min trasiga bil. De var snälla och tog in den på stubben trots att de inte hade tid samma dag. Det kallar jag service för en tjej i nöd! Lite komiskt att de hörde inne i byggnaden när jag kom körande på vägen.

Hem för promis med Ida och Clint samt stackars Loi som legat hemma och väntat på oss.

Idag ringde killen från verkstaden. Han sa att bytet av avgassystemet går på 21000:- och då har de inte räknat på plåtskadorna ännu (de har höjt upp bilen med någon domkraft lite slarvigt när de kapat delarna). Vi kom överens om vilka plåtskador som tycks ha uppkommit nu, och så skulle han skicka in papperna till försäkringsbolaget för att se vad de säger. Om de tycker att skadorna är för stora kontra bilens värde så kan de komma att försöka lösa ut bilen från mig, dvs. ge mig den ersättning som de tycker bilen är värd. Jag blir bara så trött. Jävla skithög som förstört min bil. Säkert samma onda människa som slangade den i december.

Så… Nu är vi lite småsugna på att flytta, och så blir det förmodligen. Har hittat en lägenhet längre upp på gatan, hoppas på bättre parkering där. En hyreslägenhet och jag är nr 1 i kön och är kallad på visning. En 2:a på första våningen, dvs inte bottenvåning som vi har nu. Så förmodad flytt den 1 maj om allt går vägen. Kommer dock sakna mitt gulliga PRO gäng i huset. Men hade ändå inte blivit kvar här så länge till, då kontraktet går ut snart och de säkert inte vill förlänga mer än kortvarigt.

Loi kommer säkert inte riktigt gilla att flytta. Det tog lång tid innan han kom till ro i denna lägenhet. Men det får väl ta den tid det tar, vad ska man göra.

Ikväll när jag kom hem efter jobbet som en urtvättad disktrasa så ville han ha ett ben. Klart han får det, gulleplutt! Men inte lika gulligt när han inte vill äta benet, utan bara gräva ner det… Jaja, låt honom hållas. Tills jag märket att allt hans bökande och stökande har lett till ett sår på nosen och blod på Alla soffkuddar. Meeeeeen!!

Mycket här på samma gång, roligt och tråkigt om vartannat. Men snart kommer mammas lilla valp. Request Mr Magic. En sobelfärgad liten herre som ska förgylla familjens dagar. Vad han vardagligt kommer kallas är inte klart, många bud har det varit… Magic, Greger, Otto, Collin, Fred. Jag röstar för Collin men det förslaget tycks slopat av resten av familjen, som hävdar att de har mest bestämmanderätt då han kommer bo inom deras väggar. Jaja, han kommer nog bo lite här med. I vart fall till en början!

Tjohej! Jag som trodde att det här skulle bli kort, fick plötsligt skrivdiarre av sällan skådat slag. Nu ska jag göra som den svarta, kura ihop mig och slumra in.

20140208-011621.jpg

Annonser

4 Comments

 1. Fyfasen vad tråkigt med bilen Lisa!!! 😦 Hoppas det löser sig till det bästa.

  KRAM!

  • Tack!!! Snart våras det ju ordentligt och då vill vi ju kunna brumma iväg och spåra med er!!! Börjar bli dags snart!!

 2. Fasen vad trist med bilen! 😦 Idioter ska hålla sina fingrar i styr! Hoppas det löser sig till det bästa!!!

  Söt brorsa 😉

  • Man blir så galet irriterad på de där idioterna som knyckt! Nu är första dagen den ska stå på parkeringen under natten…. Lätt ångest för att något ska ”fattas” imorgon. Orkar verkligen inte kriga för min rätt något mer nu!

   & brorsan ja, han är galet söt! Och alldeles lagom att bara titta förbi och gosa när man vill, och passa lite då och då. 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: