Hoppa över navigation

20140111-005259.jpg

Igår hade vi besök av Åsah, Rusa och Karma. Vi sågs vid Södersved för spår, lydnad och fika. Åsah la ut ett spår till Loi och jag gick ut ett till Rusa. Vi började sedan med Rusas spår och det tog sin tid. Över en gräsmatta, in på en basketplan, ut på sandstranden, över en gräsmatta, in i skogen, ut på en väg,
och slutligen över en fotbollsplan. Rusa tyckte nog att jag var världens jobbigaste spårläggare, och åt lite rådjursbajs när det blev för jobbigt. Kul att se oavsett! Sedan ut på Lois spår, taggad kille som fått vänta i bilen. For iväg och tuffade på. Tappade spåret lite vid ett berg, drog upp i full fart (typiskt Loi). Men fann det ganska kort därefter, efter ett litet hjärnsläpp i ivern att vara högst upp på berget. Lurigt av Loi, för där lyckades han kollra bort Åsah som helt tappade vart spåret gått. Loi tuffade iväg och jag efter, och någonstans i skogen bakom kom Åsah och ropade ”nä, jag tror inte jag gått här” men jag valde att hänga på Loi och han visade sig ha rätt. Men en pinne bort där uppe på berget, annars jättefint spår!

Sedan blev det fikapaus. Åsahs lilla valp Karma tyckte att Lakki var lite läskig, men fattade tycke för Loi direkt. Rusa som är i vila pga en skada i handleden hade svårt att hålla sig i skinnet när grabbarna lockade med bus och stoj. Supergott fika och fin utsikt vid vattnet!

20140111-010229.jpg

Efter fikat körde vi lite lydnad. Loi fick jobba på fotstarter igen, med kommendering. Han satsade först på ligg men gör om, gör rätt. Sedan gick det fint! Åsah tipsade om att köra belöning i högerhanden och belöna honom runt på baksidan. Lite fjärrdirigering och ytterligare en som tycker att vi har lite kassa uppsitt. Loi har superfina ligga, men stegar sig upp till sitt. Dags att jobba lite på! Ska testa att köra in lite handtarget och nöta teknik. Sen en superrolig apporteringslek, som vi kom fram till efter att Åsah ifrågasatt om Loi KAN springa fort med en apport i munnen. Om han kunde, när han väl kom på det och fick rätt uppmuntran. Skoj lek som vi ska bygga vidare på!

När det började skymma for Åsah hem och jag tog en promenad med grabbarna. Efter detta var vi rätt nöjda!

Idag var Loi och jag upp tidigt, 07.00 blev det morgonpromenad. Inte vår vanliga tid! Men skönt på sätt och vis att tvingas upp tidigt. För sedan var det dags för bilbesiktning. Pärlan gick inte igenom. Blir ombesiktning, har fram till 10 februari på mig annars körförbud. En bakbroms ligger på så de måste bytas. Jajaja…

Sen utetid med busen och tråkigt hundmöte med lös framkommande hund… Ägaren ursäktade sig, och det var väl egentligen inte hela världen, men hon var så seg med att fånga hunden så viss irritation kände jag efteråt. Loi blir så hetsig och arg och jag så osäker och lite rädd.

Jobb på det och nu äntligen hemma.

20140111-011253.jpg

20140111-011302.jpg

20140111-011310.jpg

20140111-011320.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: