Hoppa över navigation

20130919-230501.jpg

Mötte Maria och tjejerna vid Ekedalsspåret imorse vid tiotiden för spår och lydnad i ösregn. Vi la själva spår till våra hundar, vilket troligtvis var ett bra val då tiden var lite knapp innan jag skulle jobba och kläderna inte höll för så mycket mer regn än så.

Loi fick ett spår på 700m som gick ut på golfbanan två gånger. Körde upptag på 5m och han tog bakspår och drog tag i linan så att handflatorna kved. Var så inne på att han skulle välja framspår att jag inte hade någon plan för bakspår… Men vände honom, och kände att misslyckandet var ett faktum. Blev en knackig inledning då jag tycker att det är svårt att följa när man lagt spåret själv och vet var det går. Första stegen ut på golfbanan var dåliga, men då hade vi gått där innan när vi rastat hundarna så det kanske var lite väl svårt. Andra biten på golfbanan var kanon! Och efter det spårade han kanonfint. Dock trög att få igång efter alla apporter. Borde köra konkurrens någon dag med annan hund bakom som får ta över spåret efter någon apport. Tror att det skulle kunna höja motivationen på Loi! Alla apporter hittade han för övrigt fint. Tre täta nittiogradersvinklar tog han superfint. Så både guldkorn och dammtussar i det där spåret!

Lakki fick ett spår på ca 250m med två leksaker och en pinne. Början var svår då det var berg och väldigt plan mark. Han kopplade inte ihop det med spår. Men efter lite söndagspromenad hamnade vi i blåbärsris och gräs och då åkte spårnäsan fram. Han blev dock störd i mitten när han hörde Maria belöna Prada i sitt spår. Koncentrationen är inte alltid den bästa på den där lilla!

När spåren låg till sig körde vi lite lydnad. Loi fick leka rutan – han kommer älska det momentet! Samt köra fjärr. Fastnade på ligg 2 ggr. Så, Camillas varningens ord gäller redan – belöna uppsitt MYCKET! Ligger annars så fint så, som en sten. Fick sedan ligga plats med Zeena. Jag fegade lite och gick tillbaka och belönade när det kom en joggare med hund men han låg lugnt.

Efter några timmar där i regnet var jag kall in till märg och ben. Åkte hem på upptining innan jobbet väntade!

20130919-231845.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: